Ryba zapečená na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 906 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1402 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 266.6 mg
 - Draslík 2045.9 mg
 - Vláknina 18705.5 mg
 - Vitamín A 18705.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.2 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet.
 - 
                                3
Dvě lžíce nálevu odebereme.
 - 
                                4
Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                5
Zapékací formu vytřeme olejem, rozprostřeme do ní pórek s omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.
 - 
                                6
Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.