Rybí směs bylinková
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Petržel - nať
 - 500 g Okouník mořský
 - 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 250 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 špetka Pepř bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 445 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 172.7 mg
 - Draslík 1130.6 mg
 - Vláknina 11454.5 mg
 - Vitamín A 11454.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 centimetru. Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé zelené listy. Rozkrojíme pórek podélně a potom příčně pokrájíme na nudličky. Cibuli posekáme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj cibuli. Vmícháme do ní plátky brambor a nudličky pórku. Dusíme, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový oříšek a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu a hořčici. Zalijeme rybím vývarem a smetanou. Počkáme, dokud směs nezačne vřít, potom ztlumíme plamen a pomalu 20 minut vaříme.
 - 
                                3
Mořského okouníka nakrájíme na kousky, které zakapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Rybí kousky postupně vmícháme k zelenině.
 - 
                                4
Nadrobno nasekanou petrželku přidáme ke žloutku a prošleháme. Vlijeme žloutek k rybí směsi a zamícháme, ovšem už nevaříme, aby se vmíchaný žloutek nesrazil.