Krémová polévka
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Zakysaná smetana
- 100 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 39 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 319.6 mg
- Draslík 179.9 mg
- Vláknina 1186.8 mg
- Vitamín A 1186.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli i jarní cibulku, poté přilijeme mléko a necháme 10 minut povařit. Rozmícháme v hrnečku mouku s vodou a zahustíme polévku.
-
2
Poté přidáme do polévky ocet, sůl a pepř.
-
3
Před koncem vmícháme do polévky zakysanou smetanu, rozklepneme vejce a vaříme 5 minut.