Dánská pivní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 105.1 mg
 - Vláknina 7422.3 mg
 - Vitamín A 7422.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žitný chleba pokrájíme na kostičky, dáme ho hrnce, zalijeme 2 dl vody a 5 dl piva. Chleba necháme máčet 10-12 hodin.
 - 
                                2
Druhý den chleba s pivem přivedeme k varu a pomalu ho vaříme 25 minut. Poté vše přecedíme do druhého hrnce a chleba prolisujeme. Přilijeme 5 dl piva, povaříme 1-2 minuty, přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Polévku necháme přejít varem a hned podáváme.