Broskvový krém s jahodami
Suroviny
- 210 g Broskve
 - 25 g Cukr moučka
 - 140 g Broskve
 - 25 g Cukr moučka
 - 115 g Jahody
 - 125 ml Smetana na šlehání
 - 1 kávová lžička Želatina
 - 1 kávová lžička Želatina
 - 1 ks Citrony
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Želatina
 - 0.5 polévková lžíce Cukr moučka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 36.3 mg
 - Vláknina 2350 mg
 - Vitamín A 2350 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu dáme do sklenice, zalijeme 3 lžícemi vody a necháme ji rozpustit. Omyté a oloupané broskve nakrájíme na tenké proužky a odložíme je do misky.
 - 
                                2
Připravíme si broskvové pyré: Do rendlíku dáme cukr, šťávu z malého citrónu a 200g pokrájených broskví. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, poté přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny. Mícháme, až se vše dobře spojí. Rendlík odstavíme z plotny a vzniklé pyré necháme vychladnout v lednici. Po vychladnutí pyré rozdělíme do připravených pohárů.
 - 
                                3
Příprava krému: v mixéru rozmixujeme 130g pokrájených broskví s moučkovým cukrem. Směs dáme na rendlík a za stálého míchání přivedeme k varu. přidáme 1/2 lžíce rozpuštěné želatiny a při mírnější teplotě stále mícháme. Až směs začne tuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu. Krém rozdělíme do pohárů na broskvové pyré.
 - 
                                4
Jahody s cukrem rozmixujeme, dáme je do rendlíku a přivedeme k varu. Jakmile začnou bublat, přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny, promícháme a odstavíme z plotny. Když jahodová želatina vychladne, nalijeme ji na broskvový krém. Takto připravené poháry dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny.