Štrůdl z pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 51.6 mg
 - Draslík 127.4 mg
 - Vláknina 3501.7 mg
 - Vitamín A 3501.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 130.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na spodek domácí pekárny dáme nejprve tekuté ingredience - mléko, sůl, vejce. Na to nasypeme mouku, cukr a droždí. Spustíme program Těsto.
 - 
                                2
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl vyválíme, potřeme nutelou a zakysanou smetanou a smotáme do štrůdlu.
 - 
                                3
Z pekárny odstraníme míchací medličky a na spodek nádoby položíme vedle sebe dva z těchto štrůdlů. Na ně položíme zbylé dva štrůdly.
 - 
                                4
Necháme 30 minut kynout.
 - 
                                5
Pečeme v programu Pečení aspoň 45 minut dozlatova. Po vychlazení podáváme.