Telecí maso s houbami a smetanou
Suroviny
- 30 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Olej stolní
 - 300 g Telecí plec
 - 100 g Houby nakládané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika sterilovaná
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 0.125 l Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1593 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 94 mg
 - Draslík 461.4 mg
 - Vláknina 3823.4 mg
 - Vitamín A 3823.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je na zpěněné cibuli, osolíme a okořeníme. Zaprášíme moukou, opražíme, přidáme máslo, podlijeme a povaříme.
 - 
                                2
K masu přidáme odkapané naložené houby, kyselou smetanu a nasekaný kopr. Vše prohřejeme.
 - 
                                3
Na talíři každou porci ozdobíme kapií nakrájenou na kolečka. Podáváme s bramborami.