Vepřové medailonky Val Capriasa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 250 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1133 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 313.6 mg
  • Draslík 1192.6 mg
  • Vláknina 3515 mg
  • Vitamín A 3515 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na medailonky, naklepeme, z obou stran zprudka orestujeme na pánvi s tukem, a poté naskládáme do zapékací misky. Zbývající tuk slijeme a na pánev nalijeme bílé víno, které chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou a touto směsí zalijeme medailonky.

  • 2

    Na plátky nakrájené houby (hříbky) podusíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a společně podusíme. Nakonec přidáme oloupaná, jader zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, zamícháme, okořeníme, směs rozložíme na maso a poklademe plátky sýru.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na plochu o něco větší než je forma, aby vznikly okraje. Těsto poté položíme na masovou směs a okraje dobře přitlačíme. Uprostřed vykrojíme menší otvor, povrch můžeme poklást zbytky těsta a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě (na 220°C) asi 20 minut.

Komentáře k receptu