Řecký salát s černými olivami
Suroviny
- 150 g Sýr Feta
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Rajčata
 - 2 ks Česnek
 - 8 ks Olivy černé
 - 2 ks Salát ledový
 - 1 ks Okurka salátová
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 7 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 2795 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 836.1 mg
 - Vláknina 25777.2 mg
 - Vitamín A 25777.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy hlávkového salátu dobře omyjeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Omytá rajčata a okurku bez jadýrek nakrájíme na tenké plátky, oloupanou červenou cibuli též nakrájíme na kolečka, vše přidáme k salátu. Ještě doložíme pokrájené černé olivy bez pecek a promícháme.
 - 
                                2
Připravíme dresing. V hrnečku dobře rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, drobně posekaným česnekem, oreganem, solí a pepřem.
 - 
                                3
Dresingem salát přelijeme, dochutíme solí, porce v miskách posypeme pokrájeným sýrem Feta (balkánský sýr) na malé kostičky.