Řecký salát se sýrem feta a mátovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 4.3 mg
 - Draslík 353.4 mg
 - Vláknina 5228.5 mg
 - Vitamín A 5228.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlubokou salátovou mísu vyložíme listy opraného hlávkového salátu. Omytá rajčata, papriky a okurku pokrájíme na menší kousky, přidáme olivy, sýr feta rozkrájený na malé kostičky a prolisovaný česnek. Směs navršíme na salát a připravíme zálivku. Do uzaviratelné nádoby dáme olivový olej, citronovou šťávu, nadrobno nasekanou čerstvou mátu a špetku majoránky. Vše důkladně protřepeme a zalijeme salát v míse.