Slaný koláč s mořskými plody
Suroviny
- 100 g Mušle slávky
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Langusta
 - 100 g Krab nakládaný
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 200 g Fenykl sladký - hlíza
 - 250 g Listové těsto
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 120 ml Mléko polotučné
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 842 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 313.4 mg
 - Draslík 539.8 mg
 - Vláknina 5227.5 mg
 - Vitamín A 5227.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na koláč lehce vymažeme máslem, těsto vyválíme a položíme do formy, k okrajům formy jej přitiskneme, přebývající těsto odkrojíme. Necháme 20 minut odpočívat v chladničce. Na těsto položíme papír na pečení, na něj jako zátěž nasypeme fazole nebo rýži a 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Papír a fazole nebo rýži sejmeme a ještě jednou pečeme 10 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. V pánvi rozpustíme máslo a 2-3 minuty na něm opékáme langustinky a slávky. Po vychladnutí je položíme na upečené těsto a posypeme čedarem. Vejce rozšleháme, vmícháme mouku, smetanu a mléko, osolíme, opepříme, přelijeme přes plody moře. Posypeme na plátky nakrájeným fenyklem a parmazánem, pečeme v troubě 30-35 minut, až se vytvoří zlatavá krusta. Před podáváním necháme trochu vychladnout.