Mrkvové noky s fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 406 g
 - Sodík 481 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 104.1 mg
 - Draslík 81 mg
 - Vláknina 13772.6 mg
 - Vitamín A 13772.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout.
 - 
                                2
Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky.
 - 
                                3
Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu.
 - 
                                4
Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme.