Olivový koláč s rajčaty
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 90 g Mák - semena
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 400 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Bazalka
 - 90 g Olivy černé
 - 125 g Mozzarella
 - 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 140 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 358.1 mg
 - Vláknina 10269.8 mg
 - Vitamín A 10269.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makový korpus: V robotu zpracujeme mouku, máslo, mák, cukr, sůl a pepř na drobenku. Robot vypneme, přidáme vodu a zapneme opět robot, až je ze směsi koule. Lehce těsto prohněteme a vyválíme korpus.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a 3–5 minut je smažíme. Přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, polovinu bazalky a cukr. Podle chuti okořeníme. Podusíme 5–7 minut, až náplň zhoustne. Směs necháme trochu vychladnout.
 - 
                                3
Koláčový korpus pečeme 15 minut v troubě na 220 °C. Na dno korpusu rozestřeme rajčatovou náplň, posypeme ji sýrem a olivami a pečeme 15–20 minut. Podáváme horký nebo studený, posypaný bazalkou.