Brambory vařené s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 884 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 740.5 mg
 - Vláknina 8333.3 mg
 - Vitamín A 8333.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme.