Rožnovské zlaté pentličky - minutka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 218.9 mg
 - Draslík 471.2 mg
 - Vláknina 2047.6 mg
 - Vitamín A 2047.6 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 234 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky (asi 3 x 3 cm, dlouhé přibližně 5 cm).
 - 
                                2
Připravíme pikantní těstíčko: očištěný česnek prolisujeme a dáme do mísy. Přidáme vejce, mléko, sůl, chilli, hladkou mouku a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, pak vyšleháme, vzniklé těstíčko nesmí být moc řídké.
 - 
                                3
Pokrájené maso obalíme v těstíčku a necháme v míse odležet asi 10 minut, aby maso natáhlo - jak sůl, tak česnek.
 - 
                                4
v hlubší pánvi rozpálíme asi 1.5 dl oleje a kousky obaleného masa usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na mísu pokrytou papírovým ubrouskem. "Pentličky" necháme odkapat z oleje a podáváme.