Candát zapečený se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 874 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 57.5 mg
 - Draslík 82.5 mg
 - Vláknina 1760 mg
 - Vitamín A 1760 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Candáta očistíme, pokapeme citronem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu uležet. Poté ho asi 10 minut vaříme namírno v osolené vodě. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, zbavíme páteře a kostí a rozpůlíme. Půlky vložíme do máslem vymazaného pekáče, hustě posypeme kolečky cibule, zalijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Když cibule začne růžovět a změkne, zasypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou a dáme dál zapékat ještě na 15 minut.