Sýrové sušenky s cibulovým dipem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 200 g Sýr balkánský
 - 200 g Sýr Čedar
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl mořská
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 621 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 114.7 mg
 - Draslík 141.7 mg
 - Vláknina 4516.1 mg
 - Vitamín A 4516.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dozlatova opečenou cibuli okořeníme špetkou chilli. Jogurt rozetřeme s čerstvým sýrem na hustý krém, do kterého vmícháme vychladlou cibuli a podle chuti osolíme.
 - 
                                2
V robotu připravíme drobenku z mouky, papriky, chilli, soli a másla krátkým promícháním. Přisypeme nastrouhaný sýr a ještě krátce promícháme. Směs rychle špičkami prstů spojíme v soudržné těsto na pomoučněném válu. Rozdělíme na 8 dílů a vyválíme válečky o průměru asi 3cm. Každý zvlášť zabalíme do plastové fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Část můžeme zmrazit do zásoby.
 - 
                                3
Ze ztuhlého těsta krájíme plátky silné asi 5mm. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180°C, naskládané na plechy vyložené pečicím papírem asi 15-20 minut.
 - 
                                4
Po vychladnutí podáváme s dipem.