Tagliatelle s anglickou slaninou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 100 g Sýr Čedar
 - 400 g Tagliatelle
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Libeček
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 888 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 51.8 mg
 - Draslík 153.8 mg
 - Vláknina 1674.8 mg
 - Vitamín A 1674.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí vodě se lžičkou soli uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a anglickou slaninu osmahneme, po pěti minutách přidáme cibuli s česnekem a ještě chvilku smažíme.
 - 
                                3
Podlijeme hovězím vývarem, přidáme najemno nasekanou pažitku, libeček, osolíme a opepříme. Povaříme asi 10 minut.
 - 
                                4
Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, přimícháme do omáčky.
 - 
                                5
Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou s anglickou slaninou a sypeme najemno nastrouhaným čedarem.