Celerové řízky se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 853 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 149.2 mg
 - Draslík 725.4 mg
 - Vláknina 8400 mg
 - Vitamín A 8400 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a scedíme. Vejce rozkvedláme s trochou mléka a plátky celeru v nich z jedné strany namočíme. Nyní přilepíme k celeru plátek šunky a plátek sýru, obalíme v hladké mouce, znovu namočíme ve vejcích a obalíme ve strouhance.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a celerové řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
 - 
                                3
Jako příloha se výborně hodí bramborová kaše.