Pizza s batáty, artyčoky a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1514 kcal
 - Sacharidy 178 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 2218 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 172 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 6227.8 mg
 - Vláknina 177940 mg
 - Vitamín A 177940 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 232.7 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu.
 - 
                                2
Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                3
Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety.