Ricottová zmrzlina
Suroviny
- 25 g Meruňky sušené
 - 25 g Ořechy lískové pražené
 - 25 g Ořechy vlašské
 - 25 g Pistácie
 - 125 g Cukr moučkový
 - 500 g Ricotta
 - 25 g Hrozinky
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 ks Pomeranče
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Limetka
 - 2 polévková lžíce Třešně kandované
 - 2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
 - 2 polévková lžíce Brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 246.8 mg
 - Draslík 236.3 mg
 - Vláknina 5328.3 mg
 - Vitamín A 5328.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlašské ořechy a pistácie pokrájíme nahrubo a smícháme s praženými lískovými oříšky a limetkovou a pomerančovou kůrou.
 - 
                                2
Nasekáme zázvor, třešně, hrozinky, meruňky a přidáme do mísy. Do ovocné směsi vmícháme ricottu, přilijeme vanilkovou esenci a likér a zamícháme.
 - 
                                3
Do další misky dáme žloutky a cukr a šleháme, až bude hmota krémová a hustá. Směs s ricottou přidáme ke žloutkům a mícháme, dokud nebude krém hladký.
 - 
                                4
Formu na sekanou vyložíme dvojitou vrstvou přilnavé fólie, vlijeme do formy krém s ricottou, uhladíme, přikryjeme další fólií a dáme zmrazit.
 - 
                                5
Před podáváním vyklopíme zmrzlinu z nádoby, sloupneme fólii a servírujeme.