Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 245 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ricotta
  • 160 g Zakysaná smetana
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 16 g Tymián čerstvý
  • 250 g Těstoviny Fettuccine
  • 150 g Kuřecí krk
  • 180 g Kuřecí křídla
  • 100 g Mandle
  • 0.8 ks Bobkový list
  • 0.8 ks Cibule
  • 0.8 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.4 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1.6 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 108.9 mg
  • Draslík 543 mg
  • Vláknina 14541.5 mg
  • Vitamín A 14541.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce s osolenou vodou dáme vařit těstoviny do měkka. Po 8 minutách je scedíme a vložíme zpět do hrnce. Přídáme máslo, část nadrobno nakrájené petrželky a pořádně promícháme. Do misky nasypeme nastrouhanou ricottu, namleté mandle a zakysanou smetanu, důkladně vše smícháme. Pak postupně přimícháváme olej a 125 ml teplého kuřecího vyvaru. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a opět důkladně zamícháme. Nakonec smícháme omáčku s těstovinami a servírujeme. Na talíři ještě porce posypeme piniovými oříšky a zbylou petrželkou.

  • 2

    Kuřecí vývar:

  • 3

    Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.

Komentáře k receptu