Lasagne se šunkou a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 120 g Šunka dušená
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 230 g Sýr Ricotta
  • 350 g Lasagne
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 121.9 mg
  • Draslík 555.1 mg
  • Vláknina 5860.8 mg
  • Vitamín A 5860.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do hluboké pánve na rozehřátý olej dáme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek přibližně 5 minut. Vložíme nadrobno nakrájenou bazalku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak, sůl a pepř. Na mírném ohni pak vaříme 30 minut. Mezitím si do hrnce s osolenou vodou dáme vařit lasagne na 5 minut. Větší zapékací mísu vytřeme máslem. Ricottu, nadrobno nakrájenou šunku a vejce smícháme, přidáme sůl, pepř. Do zapékací mísy vrstvíme lasagne a sýrovou náplň. Poslední vrstva by měla být lasagne. Nakonec polijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme nastrouhaným parmezánem a necháme péct 30 minut.

Komentáře k receptu