Lasagne se šunkou a ricottou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 120 g Šunka dušená
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 230 g Sýr Ricotta
 - 350 g Lasagne
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Česnek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 696 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 121.9 mg
 - Draslík 555.1 mg
 - Vláknina 5860.8 mg
 - Vitamín A 5860.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do hluboké pánve na rozehřátý olej dáme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek přibližně 5 minut. Vložíme nadrobno nakrájenou bazalku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak, sůl a pepř. Na mírném ohni pak vaříme 30 minut. Mezitím si do hrnce s osolenou vodou dáme vařit lasagne na 5 minut. Větší zapékací mísu vytřeme máslem. Ricottu, nadrobno nakrájenou šunku a vejce smícháme, přidáme sůl, pepř. Do zapékací mísy vrstvíme lasagne a sýrovou náplň. Poslední vrstva by měla být lasagne. Nakonec polijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme nastrouhaným parmezánem a necháme péct 30 minut.