Sicilské lasagne s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso libové
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Lasagne
  • 125 g Mozzarella
  • 45 ml Olej olivový
  • 60 ml Sýr Parmezán
  • 60 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 177.2 mg
  • Draslík 311 mg
  • Vláknina 4354 mg
  • Vitamín A 4354 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1583.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. V pánvi si na 30 ml olivového oleje osmažíme pokrájenou zeleninu. Smažíme 10 minut za častého míchání.

  • 2

    Vmícháme vepřové maso bez kosti nakrájené na kostičky. Smažíme 5 minut dozlatova. Dolijeme vínem a povaříme dalších 5 minut. Poté přidáme nakládaná nakrájená rajčata, drůbeží vývar a lžíci rajského protlaku. Bobkové listy natrhneme a přidáme do pánve spolu s nakrájenou petrželí. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Dusíme 35 minut doměkka. Občas zamícháme. Pánev odstavíme z plotny a odstraníme bobkové listy.

  • 3

    Plátky lasagní nakrájíme na 2,5 cm široké proužky a vaříme je po dobu 4 minut v osolené vodě. Slijeme je a smícháme se směsí.

  • 4

    Polovinu směsi nalijeme do pekáče, zakryjeme polovinou natvrdo uvařených vajec nakrájených na kolečka a na ně umístíme nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmezán. Vrstvy opakujeme a nakonec pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Pečeme v troubě 35 minut při 190 stupních. Před servírováním necháme 10 minut ustát.

Komentáře k receptu