Rajčatová polévka s čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 882 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 31.1 mg
 - Draslík 438.6 mg
 - Vláknina 5695.5 mg
 - Vitamín A 5695.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer s petrželí nastrouháme nahrubo, čedar nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, celer, petržel, osmahneme, přidáme mouku, orestujeme, do hrnce nasypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, podusíme ve vlastní šťávě, později přilijeme vodu a vaříme doměkka. Rajčata by se měla téměř rozvařit. Nakonec vmícháme dušenou rýži a odstavíme. Polévku nalijeme do polévkových misek a posypeme strouhaným čedarem.