Olomoucké rýžové smaženky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1031 kcal
 - Sacharidy 160 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2518 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 152 g
 - Cholesterol 272.8 mg
 - Draslík 431.1 mg
 - Vláknina 14170 mg
 - Vitamín A 14170 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou.
 - 
                                2
Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.