Smažený květák v sýrovém těstíčku
Suroviny
- 500 g Květák
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 50 ml Omáčka tatarská
 - 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 114.1 mg
 - Draslík 452.7 mg
 - Vláknina 9008 mg
 - Vitamín A 9008 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme květák, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky.
 - 
                                2
Přivedeme k varu osolenou vodu, povaříme v ní růžičky květáku. Děrovanou naběračkou je vyndáme a necháme okapat. Zakápneme je šťávou vymačkanou z citronu a necháme odležet.
 - 
                                3
V misce smícháme mouku, sůl, nastrouhaný sýr a kari. Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a pivo, vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, předvařený květák máčíme v připraveném těstíčku a smažíme. Z oleje květák vybereme děrovanou naběračkou, položíme na papírové ubrousky, necháme okapat. Podáváme s připravenou tatarskou omáčkou.