Gratinovaná treska se sýrem a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 111 mg
 - Draslík 876 mg
 - Vláknina 5601.8 mg
 - Vitamín A 5601.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety tresky nakrájíme na stejné porce. Omyjeme, osušíme, posypeme solí, pepřem a jemně nastrouhaným česnekem, nakonec pokapeme citrónovou šťávou.
 - 
                                2
Připravené filé naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Jemně nastrouhaný sýr smícháme s nasekanými ořechy, rozložíme připravenou hmotu na povrch filé. V pánvičce rozpustíme máslo, přelijeme sýr a ořechy.
 - 
                                3
Naplněnou pečící formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.