Řecký jehněčí salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 118.4 mg
 - Draslík 370.3 mg
 - Vláknina 5790.2 mg
 - Vitamín A 5790.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1330.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme oregano, olivový olej, šťávu z citronu a sůl. Okořeníme pepřem.
 - 
                                2
Do této marinády dáme jehněčí maso nakrájené na steaky a necháme 5 minut odležet.
 - 
                                3
Poté maso opečeme 5 minut z každé strany. Poté necháme odpočívat v pokojové teplotě asi 5 minut, než maso nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                4
Rajčata, okurky nakrájíme a smícháme s olivami. Rozdělíme na čtyři talíře a přidáme nadrobenou fetu. Nahoru naservírujeme jehněčí maso a posypeme mátovými lístky.