Chutný těstovinový salát s Nivou
Suroviny
- 500 g Těstoviny Garganelli
 - 160 g Niva
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika červená
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 2 ks Cibule lahůdková
 - 2 špetka Sůl bylinková
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 566 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 185.2 mg
 - Vláknina 12637.2 mg
 - Vitamín A 12637.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci přivedeme k varu 3l vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, vysypeme do ní těstoviny (italského tipu) a vaříme je podle návodu al dente, to je o minutu méně, než je v návodu (přibližně 10 minut).
 - 
                                2
Mezitím si omyjeme papriky, zralá cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Papriky rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich semínka i se žebry, pak je nakrájíme na proužky. Zralá červená a žlutá cherry rajčátka rozkrojíme na poloviny, očištěnou cibulku pokrájíme i s části natě na tenké kroužky. Omyté lístky bazalky posekáme nadrobno.
 - 
                                3
Uvařené těstoviny scedíme, odkapané dáme do mísy a necháme je vychladnout. Promícháme je s olivovým olejem, přidáme k nim pokrájenou zeleninu, pepř a rozdrobený plísňový sýr. Zlehka vše promícháme a posypeme bazalkou. Podle chuti salát můžeme dosolit. Salát podáváme vychlazený.