Klementinkový cheesecake s ricottou
Suroviny
- 110 g Máslo čerstvé
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Cukr krupice
 - 200 g Cukr krupice
 - 70 g Cukr krupice
 - 70 g Mouka polohrubá
 - 240 g Sýr Ricotta
 - 250 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Klementinka
 - 2 ks Klementinka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 135.2 mg
 - Draslík 115.7 mg
 - Vláknina 2768 mg
 - Vitamín A 2768 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve začneme klementinkami. Přivedeme k varu 250ml vody, přidáme 250g cukru, zamícháme a tak si připravíme sirup.
 - 
                                2
Pět klementinek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do sirupu a necháme jemně probublávat asi hodinu.
 - 
                                3
Nyní si připravíme náplň. 5 minut třeme změklé máslo s 200g cukru a obě vejce. Teď přidáme ricottu a šťávu a kůru ze dvou klementinek. Nakonec přidáme mouku a sůl a mícháme, dokud se vše nespojí.
 - 
                                4
Teď si připravíme drobenku z másla, cukru a polohrubé mouky. Jde to pomocí robota nebo i jen prstů.
 - 
                                5
A můžeme vrstvit. Na dno rozevírací dortové formy o průměru 23cm vyskládáme kolečka nasáklých klementinek, na ně dáme náplň a nakonec posypeme drobenkou.
 - 
                                6
Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180°C. Potom necháme chvíli vychladnout a můžeme vyklápět.