Valentinské cheesecakes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 50.5 mg
 - Draslík 72.7 mg
 - Vláknina 800 mg
 - Vitamín A 800 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 140 °C.
 - 
                                2
Ze tří bílků ušleháme ve větší míse pevný sníh - musí tvořit pevné špičky. Za stálého šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme, dokud není hmota lesklá. Přidáme několik kapek gelového růžového potravinářského barviva, ale nerozšleháme ho úplně, přestaneme šlehat, když se nám ve sněhu udělají růžové víry.
 - 
                                3
Takto připraveným sněhem naplníme cukrářský zdobicí sáček s velkou kulatou trubičkou a na připravený plech pokrytý pečicím papírem nastříkáme 12 srdíček o průměru asi 7 cm. Srdíčka by neměla být o moc větší než prohlubně v silikonové formě. Plech vložíme do předehřáté formy a srdíčka pečeme 60 - 75 minut. Srdíčka by měla být křupavá a vysušená. Necháme je vychladnout.
 - 
                                4
Příprava náplně. V míse prošleháme mascarpone s crème fraîche. Do vzniklé směsi zapracujeme 100 gramů vypeckovaných kompotovaných třešní a moučkový cukr. Směs rozdělíme do silikonové formy se šesti srdíčky o průměru asi 6 cm. Naplněnou formu uložíme do mrazničky.
 - 
                                5
Vyjmeme zmrazená srdce z formy a necháme je mírně rozmrazit. Vezmeme 6 upečených srdíček a naneseme na ně po lžičce třešní, na třešně položíme zmrazené srdíčko,dle vlastní fantazie ozdobíme a přiklopíme pečeným srdíčkem.