Teplý jablkový dezert s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 642 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 79 mg
 - Draslík 380.6 mg
 - Vláknina 10130 mg
 - Vitamín A 10130 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jablka skrojíme spodek a vršek a rozkrojíme tak, aby vznikly dva vysoké, silné plátky, odstraníme jádřinec.
 - 
                                2
Řezné plochy pokapeme octem a na každý řez položíme plátek kozího sýra, opepříme, položíme do ohnivzdorné misky na vinný list,pokapeme olivovým olejem.
 - 
                                3
Takto připravené jablkové řezy zapékáme v předehřáté troubě 4 minuty a dáváme pozor, aby se sýr příliš neroztekl.Podáváme teplé, ihned po zapékání.