Salát s křupavým kozím sýrem, rajčaty a bazalkou
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 240 g Sýr kozí
 - 100 g Strouhanka
 - 100 g Rukola
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 hrst Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 813 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 587 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 170.1 mg
 - Draslík 350.7 mg
 - Vláknina 4598.8 mg
 - Vitamín A 4598.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Váleček kozího sýra rozkrájíme na plátky. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
 - 
                                2
Zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
 - 
                                3
Smícháme olivový olej, ocet, cukr, sůl a pepř. Rozkrájíme rajčata na plátky, ozdobíme rukolou a bazalkovými lístky, přidáme sýr a zakapeme zálivkou.