Marinovaný kozí sýr s Pitou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1357 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 26.3 mg
 - Draslík 235.9 mg
 - Vláknina 5361.7 mg
 - Vitamín A 5361.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce připravíme zálivku z oleje, nasekaných bylinek, chilli papričky, limetkové kůry, pepře a soli. Kozí sýr nakrájíme na kostky, rozložíme na mělkou mísu a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme, necháme hodinu uležet.
 - 
                                2
Chléb Pita si rozložíme na pracovní desce, povrch potřeme olejem, osolíme a okořeníme, grilujeme do křupava nejprve kořeněnou stranou nahoru, potom z druhé strany. Chléb nakrájíme na porce, podáváme se sýrem a namáčíme do marinády.