Pečené brambory sypané semínky
Suroviny
- 300 g Sýr kozí
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 8 dl Bujón houbový
 - 1 kg Brambory
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 3 polévková lžíce Jogurt bílý smetanový
 - 3 polévková lžíce Sezamová semínka
 - 3 polévková lžíce Slunečnicové semínko loupané
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 854.2 mg
 - Vláknina 15616 mg
 - Vitamín A 15616 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory se zdravou slupkou dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme houbovým bujónem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme okapat a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omyjeme petrželku a drobně ji pokrájíme. Plech potřeme olivovým olejem. Plátky brambor poklademe na plech a osolíme je. Posypeme je slunečnicovými a sezamovými semínky, kmínem a petrželkou. Plátky otočíme a druhou stranu posypeme též všemi ingrediencemi. Brambory pokapeme olejem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 20 minut při 200°C.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme sýrový dip: Kozí sýr rozmělníme vidličkou v misce s pivem, smetanovým bílým jogurtem, solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Omyjeme jarní cibulku, petrželku a bazalku. Vše nadrobno pokrájíme a přimícháme do sýru.
 - 
                                3
Horké brambory dáme na talíře a podáváme je se sýrovým dipem, který servírujeme v malých miskách.