Kebab z hovězího masa a sýru feta
Suroviny
- 30 g Cibule
 - 100 g Salát hlávkový
 - 10 g Petržel - nať
 - 60 g Strouhanka
 - 20 g Citronová kůra
 - 130 g Sýr Feta
 - 10 g Oregano čerstvé
 - 800 g Hovězí maso mleté
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.23 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 196.6 mg
 - Draslík 1036.2 mg
 - Vláknina 5725 mg
 - Vitamín A 5725 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr rozdrolíme, česnek a cibuli oloupeme, nastrouháme na struhadle. Petrželku a oregano opláchneme, posekáme na jemno. Rajčata nakrájíme na osminky. Salát omyjeme, necháme dobře okapat.
 - 
                                2
Maso smícháme se sýrem, vejci, strouhankou, oreganem a petrželkou, kmínem, cibulí, česnekem a citronovou kůrou. Směs dobře propracujeme, vytvarujeme do 8 válečků, které následně napíchneme na grilovací jehly. Kebaby ogrilujeme na grilovací pánvi po dobu 8 minut. Servírujeme s oblohou z rajčat a salátu.