Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
 - 300 g Fazole červené sterilované
 - 230 g Salsa rajčatová
 - 200 g Sýr kozí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Salát ledový
 - 8 ks Tortilla
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1246 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 151.5 mg
 - Draslík 1372.3 mg
 - Vláknina 24216.5 mg
 - Vitamín A 24216.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Červenou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, omytý ledový salát nakrájíme na proužky a nasekáme petrželku.
 - 
                                2
Konzervované červené fazole přecedíme a dáme do hrnku. Přidáme rajčatovou salsu, společně prohřejeme, zakryjeme poklicí a uložíme do tepla.
 - 
                                3
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejeme tortily 15 vteřin na každé straně a pak je zabalíme do čisté utěrky, aby zůstaly teplé. V pánvi pak rozehřejeme olej a na něm zprudka 4-5 minut opékáme kuřecí proužky do zlatohněda.
 - 
                                4
Tortily rozložíme na vále a potřeme fazolovou směsí, na kterou položíme proužky kuřete a salát. Potom je srolujeme a rozdělíme na nahřáté talíře
 - 
                                5
Podáváme posypané rozdrobeným kozím sýrem, cibulí a petrželkou.