Listový salát s pečenou cibulkou a kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 19.8 mg
 - Draslík 251.3 mg
 - Vláknina 1684.2 mg
 - Vitamín A 1684.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné malé cibulky vložíme do pekáčku, polijeme je olejem, osolíme a opepříme podle chuti, vše dobře promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Cibulky pečeme přibližně 35-40 minut do zlatohněda.
 - 
                                2
Listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou, necháme je v sítu okapat a dáme do mísy. Tvrdý kozí sýr nastrouháme na hoblinky a odložíme.
 - 
                                3
Upečenou cibuli vyjmeme z pekáčku děrovanou naběračkou a odložíme do misky. Šťávu s omastkem z cibule ochutíme troškou octa, promícháme a touto zálivkou polijeme salátové listy. Znovu je zlehka promícháme a rozdělíme na talíře. Na každou porci salátu poklademe upečené cibulky, které posypeme hoblinkami sýru a ihned podáváme s čerstvým chlebem.