Mexické pikantní fazolové burrito
Suroviny
- 50 g Sýr kozí
 - 70 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 150 g Fazole červené sterilované
 - 150 g rýže basmati vařená
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Tortilla
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 špetka Kurkuma
 - 1 špetka Sůl bylinková
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1352 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 19.8 mg
 - Draslík 1083.1 mg
 - Vláknina 24705.4 mg
 - Vitamín A 24705.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme červenou cibuli, šalotku, stroužky česneku a pokrájíme je nadrobno. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky a chilli posekáme nadrobno. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
V hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme papriky, chilli papričku a pod poklicí papriky podusíme. Papriky posypeme kurkumou, přidáme uvařenou rýži a znovu vše promícháme. Pak k rýži přidáme červené fazole z konzervy, cukrovou kukuřici, směs za stálého míchání dochutíme solí a pepřem. Pod poklicí vše podusíme další 2 minuty. Nakonec do fazolového burrita zamícháme rozdrobený kozí sýr.
 - 
                                3
Hotové pikantní burrito dáme do talířů, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, které dochutíme solí, pepřem a hned teplé jídlo servírujeme s tortillami.