Pikantní mexické kukuřičné enchiladas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kukuřičná krupice T 600
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 200 g Šunka tradiční
  • 100 g Mouka pšeničná
  • 450 ml Voda pitná
  • 5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Salsa mexicana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1856 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 44.5 mg
  • Vláknina 3503 mg
  • Vitamín A 3503 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe.

  • 3

    Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě.

  • 5

    Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut.

  • 6

    Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami.

Komentáře k receptu