Polentová pizza s kozím sýrem
Suroviny
- 125 g Žampiony - sterilované
 - 125 g Lilek
 - 155 g Polenta
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 185 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Sýr kozí
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 - 0.04 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 705 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 129.7 mg
 - Draslík 616.9 mg
 - Vláknina 11936.8 mg
 - Vitamín A 11936.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu mouku dáme do mísy. Uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme vejce a mléko a hněteme dohladka. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a vlijeme těsto. 5 minut smažíme, obrátíme a dalších 5 minut smažíme a vyjmeme.
 - 
                                2
Potřeme placku rajčatovým protlakem a navrch dáme papriku, žampiony, lilek a posypeme kozím sýrem a oreganem.
 - 
                                3
Opepříme.
 - 
                                4
Na rozpálený gril vložíme na 3 minuty pizzu.
 - 
                                5
Poté vyjmeme a nakrájíme.