Šafránové rizoto s parmezánem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1347 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 140.5 mg
- Vláknina 6570.7 mg
- Vitamín A 6570.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji opečeme. Vmícháme špetku šafránu a zvolna, po částech přiléváme vývar. Rýže musí tekutinu vsakovat. Asi po 20 minutách dušení rýži osolíme, opepříme a kastrol odstavíme z plotny. 
- 
                                2Do rizota vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a zbylé máslo ve vločkách. Rizoto dáme do mísy a posypeme zbylým sýrem. 
- 
                                3Před podáváním ozdobíme pokrm lístky bazalky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        