Sýrová míchaná vejce na rajčatech
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Rajčata
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 380.1 mg
- Draslík 326.4 mg
- Vláknina 2221.3 mg
- Vitamín A 2221.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou petrželku nasekáme, několik lístků ponecháme na ozdobu. 
- 
                                2Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Vmícháme nasekanou petrželku. V pánvi na rozehřátém oleji necháme vejce ztuhnout, až jsou na okraji pevná, uprostřed tekutá. Vejce posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a posouváme stěrkou od kraje ke středu, až zcela ztuhnou. 
- 
                                3Omytá rajčata nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Osolíme je a opepříme. Na rajčata rozdělíme porce sýrových vajec a ozdobíme petrželkou. 
- 
                                4Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        