Kuřecí prsa s hermelínem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 25 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 148.6 mg
- Draslík 756 mg
- Vláknina 71.3 mg
- Vitamín A 71.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Naklepeme maso, osolíme, opepříme a na hodinu naložíme do nálevu. 
- 
                                2Poté zprudka osmahneme na oleji z obou stran, výpek zaprášíme moukou, přidáme máslo, orestujeme a podlijeme vodou. 
- 
                                3Na pár minut zakryjeme pokličkou, odkryjeme, vydusíme a nalijeme zbytek nálevu. 
- 
                                4Na maso poklademe proužky hermelínu a zalijeme smetanou. 
- 
                                5Opět přiklopíme, aby se hermelín rozpustil. 
- 
                                6Poté chvilinku povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        