Bramborové rohlíky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Brambory
  • 14 g Droždí sušené
  • 700 g Mouka žitná bílá
  • 130 g Sýr Gruyére
  • 450 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 37.8 mg
  • Draslík 430.3 mg
  • Vláknina 32726 mg
  • Vitamín A 32726 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme.

  • 2

    Do brambor přidáme droždí, mouku, sůl, vývar, prolisovaný česnek, rozmarýn, olej a 1/2 strouhaného sýra. Vypracujeme těsto, které necháme 1,5 hodiny odpočívat a kynout.

  • 3

    Vyválíme delší knedlík, který nožem rozkrájíme na plátky. Každý plátek ještě trochu rozválíme a zavineme do tvaru rohlíku.

  • 4

    Rohlíky pokládáme na vymazaný a pomoučený plech. Posypeme zbylým sýrem a pečeme při vyšší teplotě 40 minut.

  • 5

    Podáváme jako pečivo k polévkám nebo s máslem.

Komentáře k receptu