Květáková polévka s taveným sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 847 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 360.4 mg
- Vláknina 5356.1 mg
- Vitamín A 5356.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zezlátnout. 
- 
                                2Poté přilijeme vývar a uvedeme k varu. Vaříme 10 minut. 
- 
                                3Přidáme očištěný a pokrájený květák a brokolici, osolíme a opepříme a opět uvedeme k varu. Vaříme 20 minut. 
- 
                                4Do hotové polévky zamícháme smetanu a pokrájený tavený sýr. 
- 
                                5Mícháme do úplného rozpuštění sýru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        