Máslové rizoto
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 987 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1706 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 40.2 mg
- Draslík 98.8 mg
- Vláknina 1476 mg
- Vitamín A 1476 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozpustíme 30 g másla, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme za občasného zamíchání, až cibule změkne, ale nezhnědne. 
- 
                                2Vsypeme rýži a opražíme ji. Po 1 minutě přidáme naběračku horkého vývaru a mírně podusíme průběžně promícháváme, až se vývar vsákne. 
- 
                                3Přidáme šafrán a sůl a pepř podle chuti. Postupně přiléváme vývar 
- 
                                4a občas zamícháme, až je rizoto husté a krémové a rýže je měkká (asi 20-25 minut). 
- 
                                5Přidáme zbytek másla a parmezánu a okořeníme podle chuti. Ozdobíme parmezánovými hoblinami a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        