Dort se šlehaným žervé
Suroviny
- 150 g Cukr krupice
- 60 g Pšeničná krupice
- 20 g Kakao
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Cukr krupice
- 240 g Žervé
- 125 ml Mléko plnotučné
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Jablka
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 12 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 143.4 mg
- Draslík 90.7 mg
- Vláknina 2284 mg
- Vitamín A 2284 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 100.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky, cukr, krupici a kakao v míse dobře promícháme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. 
- 
                                3Příprava krému: Žervé našleháme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem. 
- 
                                4Upečený, vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch dortu pomocí cukrářského sáčku ozdobíme připraveným krémem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        