Omáčka z Hermelínu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 10.4 mg
- Vláknina 639.8 mg
- Vitamín A 639.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 783.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. 
- 
                                2Do jíšky vmícháme na kostičky nakrájený sýr a když se rozpustí, postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 10 minut a odstavíme z plotny. 
- 
                                3Do omáčky přidáme kmín, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku a petrželku. 
- 
                                4Omáčku podáváme k různým druhům vařených těstovin. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        